Air Race presenta a la UPC la primera competició d’avions elèctrics

En el desenvolupament del cotxe elèctric ha tingut un paper important, com a banc de proves, les competicions esportives com la Formula E. El 2020 arrencarà el primer campionat de curses d’avions elèctrics, que pretén significar el mateix per a l’aviació elèctrica. L’organitzarà l’empresa que, des de fa anys, impulsa l’Air Race 1, la fórmula 1 de l’aire. El seu responsable, el nord-americà establert a Barcelona i soci de l’aeròdrom de Sabadell, Jeff Zaltman, l’ha presenta al campus de la UPC de Terrassa.
Jeff Zaltman, Air Race Events

Ara per ara, l’escull més problemàtic per a l’aviació elèctrica és el pes de les bateries, menys important en cotxes i trens. Les avionetes elèctriques de l’Air Race E tindran un pes aproximat de 250 quilos i podran volar a uns 400 quilòmetres per hora. Per desenvolupar aquesta tecnologia, l’organització vol comptar amb universitats com la UPC, que fa quatre anys va ser pionera en introduir una assignatura d’aviació elèctrica.
Jeff Zaltman, Air Race Events

L’Air Race E està buscant fabricants i equips tenir a punt la competició d’aquí a dos anys. La veterana pilot catalana Mercè Martí, és un dels noms que sonen per formar part de la graella.