Ajornat el III Congrés de Drets Humans de l’Advocacia Catalana que s’havia de fer al mNACTEC

El III Congrés de Drets Humans de l’Advocacia Catalana, sota el lema de “La justiciabilitat com a garantia dels drets socials” i que havia de celebrar-se a Terrassa els dies 19 i 20 d’octubre de 2017, ha quedat ajornat de forma temporal. La seva comissió responsable ha pres la decisió davant dels actuals esdeveniments polítics i socials a Catalunya, atès que el desenvolupament dels drets fonamentals són motiu aquests dies d’una viva polèmica i la reflexió que se’n podria fer ara podria resultar precipitada. L’organització considera més convenient donar un marge de temps prudent que atorgui unes millors i més adequades perspectives en la reflexió al voltant dels drets socials.

Aquest Congrés l’organitza la Comissió de Drets Humans del Consell de l’Advocacia Catalana, amb l’objectiu de donar eines pràctiques a l’advocacia i a la societat en general per exigir als jutjats el compliment dels drets que li són reconeguts. El III Congrés de Drets Humans de l’Advocacia Catalana es proposa contribuir a cercar les vies legals per fer efectius els drets econòmics, socials, culturals i ambientals que la normativa nacional i internacional reconeix. Es tracta d’un congrés destinat a l’advocacia i també obert a tota la societat civil per tal de proporcionar-los mecanismes de defensa en relació als drets socials.

L’amfitrió d’aquest Congrés és el Col·legi d’Advocats de Terrassa, comptant amb el treball de la seva Comissió de Drets Humans. La seu prevista és el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica (mNACTEC), ubicat a la Rambla d’Egara, al centre de Terrassa. La nova data de celebració del congrés està encara per determinar.