Ajornen la reobertura de la Rambla fins al 24 d’agost

Les obres de la Rambla es perllonguen uns dies més i acabaran el 23 d’agost. Es preveu que la via es reobri al trànsit plenament el dia següent, dijou 24.

Els treballs de substitució de les llambordes dels passos de vianants per paviment asfàltic van començar el passat 31 de juliol i, en un principi ja s’havia fet una planificació de 4 setmanes, però l’empresa es va comprometre a acabar aquest diumenge, 20 d’agost.

Ara, es recupera el pla original perquè, tot i que la millora del paviment dels 26 passos de vianants de la Rambla, entre el Portal de Sant Roc i el carrer Galileu, està pràcticament finalitzada, encara queden per resoldre alguns detalls i això ha suposat el retard d’aquests quatre dies.

La intervenció comporta restriccions al trànsit –els autobusos circulen per Arquímedes i Galileu- i també suposa altres limitacions, com per exemple, l’accés als aparcaments i a algunes travesses de la Rambla on es permet circular. Per aquest motiu, aquestes feines sempre es fan a l’estiu per minimitzar els problemes de mobilitat.

Segons fonts municipals, no s’havia fet una intervenció d’aquestes característiques a la Rambla des dels anys 2010 i 2011. Durant aquest temps, els passos de vianants han patit mostres de degradació deguda a la circulació dels autobusos. Es creu que l’asfalt tindrà una vida útil més llarga.

A més, es reforça la senyalització d’aquests passos de vianants i d’exclusivitat de pas per a autobusos, taxis i bicicletes i així millorar la seguretat a la via. L’empresa encarregada de les feines és Asfaltos Barcino S.L. i tenen un pressupost de 84.500 euros.