Ajuda imminent de 160.000 euros a l’oci nocturn i 720.000 a autònoms i microempreses no essencials

El ple de maig debatrà destinar 880.000 euros a autònoms i microempreses de serveis no essencials i empreses d’oci nocturn per pal·liar els afectes de la Covid-19 després que la Comissió de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat hi hagi donat el vistiplau. Prop d’una cinquena part del total, 160.000 euros, serà pel mig centenar d’empreses d’oci nocturn que hi a a la ciutat, que no han pogut obrir ni un sol dia des de l’inici de la pandèmia, al març de l’any passat.

L’import serà una part fixa més una variable en funció de l’aforament del local. Els 720.000 restants seran per autònoms i microempreses d’altres sectors no essencials.

El ple sotmetrà a votació les bases que fixen els requisits per optar a aquestes ajudes i els procediments de concessió. L’equip de govern preveu que els ajuts es puguin començar a sol·licitar a finals de juny un cop acabi el termini d’exposició pública.

Properament l’oci nocturn i l’Ajuntament signaran un conveni per reprendre la programació a les sales de concerts.

Aquests diners surten del superàvit del pressupost 2020 que també es destinen, en l’àrea de Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, al camp de futbol Johan Cruyff de Vilardell, a la Final 4 d’Hoquei celebrada aquest mes, al Mundial d’Hoquei Femení del 2022 i al conveni amb El Social per les obres del teatre Regina.