Ajuntament i Cecot impulsen la transició energètica a les empreses, el Vallès Solar

Pas endavant important cap a un present i un futur més sostenibles. L’Ajuntament de Terrassa i la patronal Cecot han signat aquest dimecres al migdia un conveni de col•laboració per impulsar la transició energètica a l’empresa, un projecte que es coneix com a Vallès Solar.

Terrassa és la primera ciutat de la comarca que segella aquest acord i s’espera que després arribin moltes més. Es tracta d’establir la col•laboració público-privada per accelerar el canvi de paradigma, treballant conjuntament per un sector empresarial més eficient i menys contaminant, lluitar contra el canvi climàtic i complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Aquest milió de metres quadrats de plaques fotovoltaiques instal•lat a les cobertes de les empreses vallesanes en els propers anys, representaria una inversió de 100 milions d’euros, 35.000 tones menys de CO2 a l’atmosfera i 75 megawatts de potència.

Per incentivar el canvi ales energies verdes, la patronal compta amb una Oficina de Transició Energètica per assessorar i guiar els empresaris. Té més de 60 projectes sobre la taula. A l’Estat espanyol els preus de l’energia són dels més cars d’Europa i els costos de producció els més baixos. Això afecta la butxaca del consumidor però també té a veure amb la competitivitat empresarial.

Per la seva part, l’Ajuntament atorga les màximes bonificacions en impostos i taxes (IBI i iAE) a particulars i empreses (que apostin per aquesta nova tecnologia) i se simplifiquen al màxim els tràmits administratius. Caballero també ha anunciat que Terrassa liderarà una nova associació que aplegarà més de 100 municipis per reclamar la titularitat pública de xarxa de distribució de l’energia.