Ajuntament i Creu Roja coordinen un servei per facilitar el vot de les persones amb mobilitat reduïda

L’Ajuntament de Terrassa i la delegació local de Creu Roja han coordinat una vegada més el servei d’acompanyament a les persones amb problemes de mobilitat per a les pròximes eleccions generals del 28 d’abril. L’objectiu és facilitar l’exercici del dret de vot a la ciutadania de Terrassa amb problemes de mobilitat i sense mitjans propis per desplaçar-se fins al col·legi electoral.

Els voluntaris i voluntàries de Creu Roja seran els encarregats d’acompanyar les persones que ho hagin sol·licitat al seu col·legi electoral i de la posterior tornada al lloc d’origen. L’Oficina Local de la Creu Roja posa a disposició de la ciutadania, de forma gratuïta, un dispositiu format per un vehicle adaptat, una ambulància i quatre persones voluntàries. El servei d’acompanyament funcionarà de 9 a 15 h i de 16 a 19 h.

Per sol·licitar el servei d’acompanyament fins al corresponent col·legi electoral i el posterior retorn al lloc d’origen cal posar-se en contacte amb l’Oficina Local de Creu Roja de Terrassa al telèfon 93 788 14 41 en horari de 9 a 14 h i de 15 a 17 h, o per correu electrònic a leli.blanquez@creuroja.org.

El termini per sol·licitar el servei d’acompanyament finalitzarà el 26 d’abril. Totes aquelles persones que sol·licitin aquest servei dins del termini establert rebran una trucada un o dos dies abans de la jornada electoral per tal d’acordar l’horari de recollida i la confirmació del col·legi electoral corresponent. La recollida per anar a votar es farà segons ordre de proximitat.

Les persones hospitalitzades i/o que visquin en residències que vulguin anar a votar hauran de demanar-ho al seu centre i a través d’ells es realitzaran les gestions adients per facilitar el seu transport fins al col·legi electoral.

Per tal de poder dur a terme el servei d’acompanyament amb agilitat i eficiència, es recorda a les persones usuàries que han de portar el DNI o passaport en vigor i la targeta informativa del cens electoral.