Ajuntament i Generalitat crearan una comissió tècnica del nou Institut Escola Sala i Badrinas

Comença una nova etapa de relació entre el Departament d’Educació i l’Ajuntament per treballar plegats i de manera corresponsable per l’èxit educatiu. L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Cicles de Vida, Teresa Ciurana, s’han reunit aquest dijous a la tarda amb el conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, a la seu del departament. La reunió ha estat valorada com a molt positiva i satisfactòria, segons Ballart, perquè demostra “una clara voluntat de treballar junts per l’equitat i la inclusió i cap a un model educatiu d’èxit”.

Les dues administracions crearan una comissió tècnica per avançar en el projecte del nou edifici de l’Institut Escola Sala i Badrinas. El centre estarà operatiu el proper curs, 2020-2021, de manera provisional a les instal•lacions de l’Escola Auró. Alcalde i conseller aposten per consolidar aquest model d’instituts escoles a la ciutat i es concretaran nous projectes properament.

El govern municipal també ha traslladat al conseller la voluntat de valorar diferents opcions de gestió dels menjadors escolars, incloent la possible municipalització del servei per aconseguir que siguin espais educatius vinculats als projectes de centre i ofereixin suport a l’alumnat amb necessitats especials. En aquest sentit, Cirurana ha explicat que “cal formular una nova regulació del temps del migdia considerant-lo com a temps educatiu, per garantir la igualtat d’oportunitats”.

El conseller Bargalló visitarà Terrassa en les properes setmanes, previsiblement al febrer, per concretar els acords.