Ajuntament i Generalitat signen un protocol de col·laboració per construir l’Institut-Escola Sala i Badrinas

L’alcalde, Jordi Ballart, i el Conseller d’Educació, Josep Bargalló, han signat aquest dilluns al migdia un protocol de col•laboració que marca un abans i un després en la relació de les dues administracions: la corresponsabilitat en matèria educativa.

D’aquí a unes setmanes aquest document es formalitzarà en un conveni que concretarà la participació de l’Ajuntament i la Generalitat en la construcció del futur Institut-Escola Sala Badrinas en els terrenys de l’antiga fàbrica del mateix nom.

Així, l’ajuntament, aprofitant la reparcel•lació i el pla de millora del sector, s’encarregarà de la redacció del projecte constructiu. De fet, en els pressupostos del 2020 hi ha una partida reservada de 300.000 euros per a aquest concepte. El consistori també executarà les obres de l’edifici i després, la Generalitat, li retornarà els diners.

Els dos interlocutors han explicat que un centre educatiu és també un centre comunitari. Per això, alguns espais podrien ser utilitzats per altres entitats del territori. L’escola anirà situada en les dues naus que toquen a la carretera de Rubí. La resta de la pastilla encabirà habitatges i altres equipaments. Probablement el nou edifici no estarà acabat abans de 3 o 4 anys.

És la principal notícia de la visita institucional de la visita institucional a Terrassa. Bargalló també ha confirmat que l’institut-escola Antoni Ubach, a Ca n’Anglada, serà una realitat al curs 2020-2021. Les obres que es facin aquest estiu serviran per adequar les aules de primer de l’ESO.

Aquests dos centres, se sumen al Pere Viver que ja està operatiu aquest curs i, a la pràctica, n’hi ha un quart: l’Instutut Jaume Cabré que comparteix espais amb l’Escola Marquès Casals.

Aquest model, segons Bargalló, assegura un projecte pedagògic continuat de tota l’etapa obligatòria, dels 3 als 16 anys, garanteix l’oferta de places i serveix també per planificar la Formació Professional.

El conseller, durant la seva visita, s’ha reunit amb l’equip directiu de l’Escola Sala i Badrinas i de l’Institut Santa Eulàlia i ha visitat els terrenys on s’ha de fer el nou institu-escola. També ha signat al llibre d’honor de la ciutat. Ha estat acompanyat pel delegat de Govern de la Generalitat, Juli Fernández, i del director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas. L’alcalde i la regidora d’educació, Teresa Ciurana, també l’acompanyaven.