Residus Girona2

Ajuntaments vallesans estudien el model gironí de recollida intel·ligent de brossa

Representants terrassencs junt amb d’altres municpis del Vallès Occidental coneixen l’experiència de Girona en contenidors intel•ligents. El Consorci per a la Gestió de Residus, dins les jornades tècniques que periòdicament organitza amb els ajuntaments de la comarca, han visitat Girona per conèixer el sistema de recollida amb contenidors intel•ligents que implanta la ciutat. Representants de diferents ajuntaments de la comarca s’han desplaçat a la capital del Gironès per veure in situ el funcionament d’aquest sistema que permet identificar la persona usuària.

Un sistema que ja s’implanta en diferents territoris per augmentar els percentatges de recollida selectiva. El president del Consorci Residus Vallès, Nil López, ha encapçalat la delegació vallesana, que s’ha reunit amb el regidor de Neteja i Recollida de Residus de l’Ajuntament de Girona, Eduard Berloso. A la trobada hi han assistit càrrecs electes i tècnics de Sabadell, Terrassa, Barberà del Vallès, Montcada, Polinyà, Rubí i Santa Perpètua de Mogoda, a més de membres del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Nil López ha assegurat que “la voluntat del Consorci és que els ajuntaments tinguin totes les eines per poder decidir quin és el sistema que més s’adequa al seu municipi per tal de poder augmentar els percentatges de recollida selectiva.

Igual que la recollida porta a porta és una opció, també ho és la recollida amb contenidors intel•ligents. La visita a Girona ha servit per conèixer de primera mà la seva experiència i el seu model, que està funcionant”. L’Ajuntament de Girona va posar en marxa a finals del 2020 el model batejat com a “Sistema Girona”, que consisteix a ubicar contenidors multifracció intel•ligents tancats i agrupats a les illes de contenidors. L’objectiu d’aquest sistema és guanyar espai públic, reduir la contaminació, augmentar el reciclatge i, alhora, generar un estalvi econòmic, ja que la iniciativa permet disminuir el nombre de contenidors i agilitzar la recollida de les deixalles.