‘ALAN el musical’ viatja als EUA per obrir el 38è Festival Internacional de Teatre Hispànic de Miami

ALAN el musical s’estrenarà als Estats Units d’Amèrica. I ho farà obrint el 38è Festival Internacional de Teatro Hispánico de Miami. Oferirà tres representacions a l’Adrienne Arsht Center for the Performing Arts, un dels teatres més importants dels EUA. Serà els dies 12, 13 i 14 de juliol.  Aquest viatge arriba, doncs, després que l’obra fes temporada al Teatre Condal i de tota una gira pel territori català.

ALAN és un musical de nova creació dirigit per l’ullastrellenca Mar Puig i Mateu Peramiquel responsable de la composició musical , que porten a l’escenari una història basada en fets reals a través de cançons originals interpretades en directe. Concretament, l’obra explica la història d’Alan Montoliu, un jove que va patir assetjament escolar i discriminació social pel simple fet de ser, i que va lluitar-hi fins que no va poder més.

Així, des de la seva estrena al 2022, l’obra porta desenes de funcions a l’esquena. També ha ontingut diversos reconeixements com el Premi Talent 2024 en la categoria d’arts escèniques i el Premi Teatre Barcelona al millor espectacle familiar.

Ara aquest musical es prepara per creuar l’oceà i portar a nous públics el seu missatge de resiliència i esperança. Ho fa amb el suport de l’associació NACE (No al ACoso Escolar) com a patrocinador oficial, que se suma a aquesta aventura americana com a part del seu compromís en la lluita contra el bullying.