‘Alan’, un musical sobre la transfòbia basat en fets reals, a Ullastrell

El Casal Cultural d’Ullastrell acull dissabte a les 19.30h la representació del musical ‘Alan‘. Es tracta d’una creació de la productora WeColorMusic, creadors també del musical ‘Bruna’. En aquesta ocasió, el duo format per Mateu Peramiquel i Mar Puig s’han basat en una història real. L’Alan Montoliu era un jove de Rubí que es va suïcidir el Nadal de 2015. Tenia 17 anys i patia assetjament i transfòbia a l’institut. Una temàtica, doncs, que pretén fer pensar els espectadors sobre un problema social que va més enllà d’aquest cas concret i proper. Encara que pugui sobtar que el format escollit sigui el de musical, els autors defensen la validesa del gènere per explicar històries de tota mena.

‘Alan’ va néixer a partir d’un encàrrec de l’Ajuntament de Manresa amb motiu del dia contra la LGTBIfòbia. En aquell moment es titulava ‘Arrels’ i durava 25 minuts. A partir d’aquella llavor, la descoberta de la història de l’Alan va transformar el muntatge inicial en el que és ara. A la tardor es va representar a Rubí i de moment només té previstes dues representacions més: la de demà dissabte a Ullastrell i el 2 de maig al Teatre Condal de Barcelona.

Els actors que participen d’aquest musical són l’Ander Mataró, la Patrícia Paisal, el Cisco Cruz i la Vinyet Morral. La música és en directe i va a càrrec del Mateu Peramiquel i el Danko Compta.