Alba Badia, premi Dona TIC Revelació 2023

L’Estudiant de l’ESEIAAT de la UPC, Alba Badia es proclama Dona TIC Revelació 2023. L’acte d’entrega s’ha fet al Convent dels Àngels de Barcelona amb la presència del Conseller de Treball Roger Torrent i de la Directora General de Societat Digital, Liliana Arroyo entre d’altres autoritats. Badia és la coordinadora del Grup Cosmic Research que el 30 de novembre del 2021 va llançar el coet més potent mai construït per universitaris espanyols.

En aquesta edició dels premis Dona TIC Revelació, emmarcada en el Dia Internacional de la Dona Emprenedora, s’hi han presentat 86 candidatures. L’objectiu d’aquests reconeixements és promoure l’apoderament, l’empreneduria i el lideratge del talent femení en l’àmbit tecnològic i digital.

Amb 23 anys, Alba Badia és graduada d’Enginyeria Tecnologies Industrials i Màster d’Enginyeria Industrial. I una de les responsables ara fa dos anys de llançar el coet supersònic Bondar, un aparell de 2,61 metres i 33 kilos de pes que va traspassar la barrera dels 8 kilòmetres d’altitud a 1.800 kilòmetres per hora.