Alba Terzán, Marina Pla i Anna Ortiz, de l’Escola Pia, guanyen el primer premi del Concurs ‘Aquí hi ha química’ de l’IQS

Un vídeo sobre la presència dels elements de la taula periòdica a la vida quotidiana d’una adolescent ha guanyat el primer premi del Concurs ‘Aquí hi ha química’ de l’Institut Químic de Sarrià. És obra de l’Alba Terzán, la Marina Pla i l’Anna Ortiz, alumnes de l’Escola Pia de Terrassa.

Tot va sorgir quan el seu professor Dídac Roig va participar en unes jornades a l’IQS per explicar la química i fer-la més propera. Allà va saber de l’existència d’aquest certamen i no va dubtar a proposar l’experiència als seus alumnes. L’objectiu era que, més enllà de la matèria tractada a l’aula, els estudiants sabessin aplicar el seu contingut a la vida real i demostrar la quantitat de química que hi ha a les nostres vides.

Després de treballar-ho en grups a classe, els alumnes van haver de presentar un guió previ. En el cas de l’Alba, la Marina i l’Anna, ja apuntava maneres.

I aquest reconeixement es tradueix en premis tant per a l’alumna com per al professor: una beca per a l’Alba per cursar el primer any del grau en química o enginyeria química a l’Institut Químic de Sarrià i un viatge als Estats Units per al Dídac Roig per visitar el MIT.