Alba Valldaura triomfa al Principal amb la seva “Iaia: Memòria Històrica”

L’actriu terrassenca Alba Valldaura triomfa al Teatre Principal amb la seva obra «Iaia: memòria històrica». Un autèntic exercici de recuperació d’una part de la memòria històrica comuna, tal i com indica el títol.

Un brillant monòleg on la vida de la seva àvia li permet fer un repàs a alguns dels més recents fets històrics col·lectius. En un espai adequat a la intimitat que necessita l’obra com és l’escenari del Teatre Principal, Valldaura en la pell de la seva antecessora, repassa la seva llarga vida i alhora passa per les pàgines de la història de la República, la silenciada Guerra Civil, la fosca dictadura o l’anomenada «modèlica» Transició, en un exercici de complicitat amb la memòria comuna de l’espectador.

I tot amb una interpretació que corprèn en els moments més àlgids del relat. «Iaia: Memòria històrica» és el treball de final de carrera d’una jove Valladaura que ja fa temps passeja l’obra per diversos escenaris i que ara ha servit per encetar la segona part de la temporada teatral de Terrassa Arts Escèniques.