Albert Colomer, director de la xarxa BANC, rep el premi a l’inversor més visionari d’Europa

Albert Colomer, actual director de la xarxa BANC, ha estat guardonat a la cerimònia dels premis que atorga la xarxa europea de Business Angels (EBAN) en el marc del seu congrés anual. Durant el congrés es van lliurar premis als inversors més influents del 2016 i Colomer va ser distingit amb el premi al “Early Stage Investor who has been a game changer for Europe”, és a dir, a l’inversor que ha transformat i ha fet evolucionar la inversió privada a Europa. El jurat va valorar la seva tasca pel foment de la inversió a través de business angels a tot el món amb l’objectiu d’impulsar l’emprenedoria i la confiança en l’economia. Des de fa 15 anys el terrassenc ha contribuït a consolidar i professionalitzar el sector de la inversió en startups.

L’any 2002, juntament amb la patronal Cecot, va fundar el que seria la primera xarxa de Business Angels a l’estat, la Business Angels Network de Catalunya (BANC), i des d’aleshores ha estat un dels actors clau generant l’ecosistema inversor a nivell local i internacional. Colomer ha estat un dels membres fundadors de la Xarxa d’Inversors Privats (XIP) juntament amb ACCIÓ i 5 membres més, i ha contribuït a la seva evolució. El 2015 els membres de la xarxa van invertir una totalitat de 17,6 milions per a 82 startups. El 2004 va fundar la fundació ESBAN per promoure la creació de xarxes d’inversors privats a Espanya, la qual va generar una seixantena de xarxes i una inversió de més de 50 milions d’euros. Ha impulsat i desenvolupat el primer estudi estadístic sobre els business angels a España i el primer manual d’inversió en català i castellà per a Business Angels. Com a pioner, la seva preocupació ha estat sempre la d’adoptar les pràctiques dutes a terme pels millors del sector a nivell internacional. Aquesta visió l’ha fet arribar a formar part de la junta de la EBAN, la European Business Angels Network. Amb la qual col·labora per millorar el mercat inversor al continent. També és el principal col·laborador de la Global Business Angels Network (GBAN) a España a través de BANC. La GBAN actua a nivell internacional i reuneix les xarxes més importants del món.

El congrés europeu ha entregat el premi a Albert Colomer per tota la seva trajectòria i per la seva incansable aportació durant aquest 2016.