Alberto Rodríguez: “Fer una sèrie és com córrer una marató”

El director de cinema Alberto Rodríguez ha estat aquest dijous a l’ESCAC per impartir una masterclass i compartir experiències amb els alumnes. Rodríguez, autor de pel·lícules com El hombre de las mil caras i la multipremiada La isla mínima, ha donat alguns consells per als joves realitzadors que es volen iniciar en la indústria cinematogràfica.

El director sevillà ha parlat amb uns alumnes de cinema que tenen a l’abast molts més recursos per formar-se que quan ell va estudiar Imatge i So, fa més de vint anys. També ha canviat la manera de produir cinema, de distribuir-lo i d’exhibir-lo. Les plataformes com Netflix, HBO i Movistar+ en són un exemple.

Precisament Alberto Rodríguez acaba d’estrenar la seva primera sèrie de ficció, La peste, que li ha portat molta més feina del que estava acostumat amb una pel·lícula.

Rodríguez considera que el cinema espanyol s’hauria d’obrir més als nous talents, però que en l’últim any hi ha hagut bones sorpreses en aquest sentit.

Alberto Rodríguez fa tot just un mes que ha acabat de treballar en la sèrie La peste i no ha volgut desvetllar què farà després. Per ara, vacances.