Alcaldes i conseller reclamen al Ministeri de Foment que acceleri les obres de la B-40

Front comú dels Ajuntaments i la Generalitat per reclamar al Ministeri de Foment que acceleri les obres de la B-40 entre Olesa i Viladecavalls i mantingui totes les connexions previstes.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat dels alcaldes i alcaldesses de Viladecavalls, Abrera i Olesa s’han reunit aquest dilluns a la tarda a Barcelona amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, per analitzar l’estat de les feines.
Els quatre alcaldes han traslladat al conseller la preocupació pels endarreriments en l’execució del projecte i en la manca de connexions de la infraestructura en el seu tram entre Terrassa i Abrera.

En aquesta sentit, Ballart ha manifestat el seu desacord amb la possibilitat que el Ministeri elimini del projecte la sortida de Terrassa Oest (al Roc Blanc) en sentit Barcelona. Aquesta modificació proposada pel Ministeri, implicaria, segons l’alcalde, una reducció de les funcions de circumval•lació del sistema d’autopistes que envolten la ciutat.

Per aquest motiu, Ballart a demanat a Rull que se sumi a la reivindicació de Terrassa i a les reclamacions dels altres alcaldes perquè es facin les connexions previstes i necessàries per evitar que quan s’obri tot el tram, es provoquin grans col•lapses que afectin seriosament la mobilitat al territori.

El Govern i els representants municipals han posat de relleu que completar aquesta infraestructura és un factor estratègic per a les comunicacions en aquest àmbit territorial, en especial pel que fa a la competitivitat de les empreses.