‘Alcarràs’, de Carla Simón, preseleccionada per als Oscars

«Alcarràs», el drama rural dirigit per l’exprofessora de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisual de Catalunya, Carla Simón, és una de les tres pel·lícules escollides per l’Acadèmia de Cinema d’Espanya per iniciar la carrera als Oscars.

Les altres dues són «As bestas», del madrileny Rodrigo Sorogoyen, rodada en part en gallec i amb producció catalana, i «Cinco lobitos», dirigida per la basca Alauda Ruiz de Azúa i protagonitzada per la catalana Laia Costa.

La directora Carla Simón va viure la mateixa situació amb «Estiu 1993», la seva opera prima que també va començar la cursa per optar a ser nominada en la categoria de millor pel·lícula internacional ara fa 5 anys.

“Alcarràs”, que ha fet història en rebre el màxim guardó de la Berlinale i està batent rècords de taquilla, podria convertir-se en la segona pel·lícula rodada en català que s’envia a Hollywood, després de “Pa negre”, d’Agustí Villaronga, ara fa deu anys.

Un film que narra l’última collita de fruita realitzada per una família d’aquest poble de la comarca del Segrià, abans que els propietaris de la finca hi instal·lin plaques solars.

El cap de producció de la pel·lícula és el terrassenc Bernat Llonch, i entre altres membres de l’equip de la ciutat o vinculats amb ella, figura Alba Sobrepera.

L’Acadèmia anunciarà el proper 13 de setembre quina pel·lícula ha estat l’escollida per representar el cinema espanyol als Oscars.

Bernat Llonch, un terrassenc a la producció d”Alcarràs’

Alcarràs Cartell Català

 

Carla Simon Escac Berlinale Cinema

Carla SimónCarla Simón 2Carla Simón 3Carla Simón 4Carla Simón 5