Alerta per l’alt risc d’incendis forestals en la campanya d’estiu, malgrat les darreres pluges

Malgrat les pluges de les darreres setmanes el risc d’incendi forestal per aquest estiu en manté molt alt. Per això des de les administracions es fa una crida a la responsabilitat i a la col·laboració ciutadana amb les forces d’emergència, per evitar incendis a l’espai natural. Des del 15 de juny i fins el 15 de setembre s’enceta el període d’alt risc d’incendi forestal amb la prohibició de fer foc a prop dels boscos.

La campanya s’estructura en quatre eixos. La construcció de franges i el manteniment d’accessos i punts d’aigua, el suport als equips de vigilància, la sensibilització de la població i la gestió dels equips d’emergència en cas d’incendi. Durant el 2022, a nivell municipal s’ha millorat la franja perimetral i el manteniment de 13 camins. Per aquest any es milloren gairebé 17 kilòmetres de camins respectant l’amplada mínima pels equips d’emergència.

I tot plegat coordinat amb les campanyes contra incendis de la Generalitat i la Diputació. Es recorda que 9 de cada 10 incendis a Catalunya es produeixen per l’acció humana, ja siguin provocats o per negligència. I només el 4 per cent dels focs són per causes naturals.