Alerta per les ratxes de vent que poden superar els 100 kilòmetres per hora

El Servei Metereològic de Catalunya activa el Pla Especial d’Emergències en fase d’alerta, pel risc de ventades arreu del país. L’episodi de vent es va iniciar ahir a la tarda i ja ha donat algunes incidències per arbres caiguts al sud de Catalunya amb ratxes que han superat els 100 kilòmetres per hora a Tortosa.

Ara, la principal afectació es troba al centre de Catalunya, al Barcelonès, al Baix Camp i al Bages. Es preveu que el moment de màxima intensitat es produeixi demà divendres entre les 9 del matí i les 3 de tarda en qualsevol punt del país, especialment al litoral i al prelitoral on es troba Terrassa. Però també a la Catalunya Central i al Prepirineu on es poden superar els 100 kilòmetres per hora.

Al Pirineu també es pot veure afectat pel torb. Aquest fenòmen de ventades, de component oest i de distribució geogràfica extensa, tindrà especial incidència aquest divendres al matí i es pot allargar fins al migdia de dissabte.

 

L’alcalde de Terrassa activa en alerta el Pla d’Emergència Municipal per vent
Es preveu un nivell de perill molt alt de fortes ventades especialment de 6 de la matinada a 12 del migdia d’aquest divendres

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha activat en alerta el Pla d’Emergència Municipal davant el risc de vents forts previstos per les pròximes hores, amb nivell de perill molt alt a partir de les 6 h de divendres. Atenent els avisos enviats pel Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), i en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya, l’alcalde ha activat aquesta tarda l’alerta.

El moment de màxima intensitat de vent es preveu que sigui demà divendres entre les 9 del matí i les 3 de la tarda a qualsevol punt de Catalunya, especialment al litoral i al prelitoral central, Catalunya central i Prepirineu i Pirineu Occidental, on es poden
superar els 108 km/h. Al Vallès Occidental, la previsió és de grau de perill alt de les 0.00 a les 6 h, i molt alt de 6 a 12 h de demà divendres. A partir de les 12 h i fins les 24 h, el grau de perill serà alt.