Alex Tots

El candidat de Jovent Republicà, Alex Aranda, visita Marta Rovira a Ginebra

Aquesta setmana es compleixen cinc anys des de que Marta Rovira, Secretària General dels republicans, va haver de d’abandonar Catalunya en el marc del judici al procés. El passat dijous 30 de març, Alex Aranda,  candidat del Jovent Republicà de Terrassa i número sis a la llista per les eleccions municipals liderada per l’alcaldable Ona Martínez, va visitar Ginebra per participar d’una jornada de treball amb Rovira.

El terrassenc va acompanyar Mar Besses, actual regidora del Jovent a Sant Joan Despí i número dos d’ERC de cara als comicis del 28 de maig, i Jan Sibina, candidat per Barcelona i número nou a la llista d’Ernest Maragall. Els tres candidats van acompanyar els i les alcaldables republicans dels municipis del Penedès, entre els quals es trobava Alba Vergés, cap de llista per Igualada i actual Vicepresidenta en funcions del Parlament de Catalunya.

El motiu de la jornada va ser posar en valor i compartir amb Rovira la feina feta des de cada municipi els darrers quatre anys i conversar sobre les línies de treball desenvolupades en el marc de les eleccions municipals. Els dirigents polítics van poder teixir compromisos per seguir treballant plegats pel futur de les respectives ciutats i pel país.

Alex va posar en valor que “malgrat que el jovent hem patit els efectes de la crisi econòmica, la democràtica referent a l’esclat dels conflictes entorn la independència de Catalunya del 2017, la crisi de la Covid-19 i la crisi de Salut Mental entre el jovent que se’n deriva de les anteriors, ens estem refent per tal d’organitzar una resposta col•lectiva que passa per seguir tenint un peu al carrer i un peu a les institucions”. Així doncs, pel candidat del Jovent “la manera de ser capaços de resoldre els reptes que tenim en el present passa per escoltar tots els joves de la ciutat i fer les propostes que han de marcar les polítiques dels propers anys en matèria d’emancipació juvenil, posant el focus en garantir llocs de treball dignes a Terrassa vinculats a un model educatiu públic i de qualitat, així com garantir l’accès a l’habitatge i contribuir al desenvolupament un model d’oci, cultura i esport inclusius i amb respecte pel medi ambient”.