Àlex Marteen, Capgròs de la Festa Major 2024

Descoberta del Capgròs 2024

El moment més esperat de la jornada ha arribat amb el descobriment del Capgròs de l’Any, elaborat i donat a la ciutat per l’artista Jordi Grau. El ball dels capgrossos de les anteriors edicions ha estat el preludi del secret més ben guardat per Festa Major. Finalment, i coincidint amb el Dia de l’Orgull, Àlex Marteen, travesti multifuncional, cantant, DJ i col·laborador televisiu, ha estat l’escollit com a Capgròs de l’Any 2024. Marteen ha portat els seus shows arreu d’Europa. Treballa, a més, per fer visible el col·lectiu Drag i obrir la ment de la gent respecte a aquest món. També està vinculat a Terrassa a través del teatre i el Carnestoltes.

L’Àliga i el Drac marquen l’inici de la Festa

L’arribada del Drac de Terrassa i del Drac infantil al Raval de Montserrat ha precipitat l’inici de la Festa Major. La repicada de campanes a la ciutat i la dansa del Drac han estat, com és tradició, els primers actes de la festa. Tot seguit ha estat el torn de l’Àliga de Terrassa. La seva salutació, amb la qual rep al Drac, ha donat pas a la lectura del pregó, que aquest any ha anat a càrrec d’Aniol Galí.

 

Aniol Galí, el pregoner estimat

El pregoner, Aniol Galí, ha arrencat el seu discurs amb unes paraules dedicades a Sabadell. Tot seguit ha criticat el format dels cartells de la Festa Major i ha volgut aportar-ne algunes idees. La premsa i la burocràcia administrativa també han rebut la seva dosi de crítica. Galí ha reivindicat que la cultura no ocupa el principal paper que li correspon i ha demanat més suport per a les entitats i activitats culturals de la ciutat.

Just després del pregó, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha donat per iniciada la Festa Major de Terrassa 2024 amb un discurs que ha reclamat una festa “lliure per a tothom, sense discriminacions” i que ha tancat amb un contundent “Visca l’amor lliure”.