Alfredo Vega defensa la solidesa de l’organització municipal per fer front als reptes del mandat

Superada la barrera dels 100 dies com a alcalde de Terrassa, Alfredo Vega té clares quines són les prioritats del seu govern per al que queda de mandat, una etapa que vol afrontar amb esperit constructiu i voluntat de diàleg. Vega mostra la seva satisfacció per l’aprovació definitiva del pressupost municipal, un instrument que ha de permetre lluitar contra l’atur. Aquest any es destinaran més de 9 milions d’euros a polítiques d’ocupació a Terrassa, gràcies a les aportacions de les diferents administracions. Unes mesures que aniran de la mà de propostes formatives que ajudin a crear els perfils adequats.

La lluita contra la segregació escolar és també un dels temes pendents. L’alcalde atribueix sobretot a la matrícula viva el fet que la immigració es concentri en determinats centres. Per això, s’està impulsant un estudi per trobar les eines que ajudin a equilibrar la situació, posant l’accent en els plans d’entorn. Però Vega reclama canvis normatius, recursos i voluntat política a qui té la competència.

També està en l’agenda més immediata la creació de la nova empresa per a la gestió municipal de l’aigua. Per a Vega, era un tema que tocava perquè s’acabava la concessió i, per tant, la tensió era inevitable. L’alcalde retreu a Mina que hauria d’haver tingut un esperit més col·laboratiu però destaca el bon servei que ha fet a la ciutat.

Amb tot, l’alcalde lamenta que sense un govern estable a la Generalitat, la majoria de solucions pengen d’un fil.

Mentre això no passi, Alfredo Vega defensa la solidesa de l’organització municipal per donar resposta a les necessitats de la ciutat.