Alfredo Vega és optimista de cara a l’aprovació dels pressupostos del 2019

L’alcalde Alfredo Vega ha presentat aquest dilluns les xifres i les línies mestres dels pressupostos de l’any que ve. Vega ha recalcat que la prioritat del govern alhora de confeccionar-los han estat l’equitat, la solidaritat i la progressivitat. Són 198 milions de pressupost ordinari, el que suposa un increment del 8,2% i un pressupost total de 207 milions. Sumant-hi societats municipals i organismes, s’arriba als 244,3 milions.

L’increment de recursos puja als 21 milions, que es destinaran a quatre grans eixos: la millora de l’espai públic, la millora de l’organització municipal, l’acció social i la millora de l’ocupabilitat i la cultura, els esports i l’educació com a elements de cohesió. El capítol d’inversions és d’11,48 milions.

L’alcalde ha recalcat que no hi ha prevista cap gran obra urbanística i que la despesa anirà enfocada al manteniment de l’espai públic i els equipaments, a la gestió de residus i als polígons.

L’equip de govern encara el ple de pressupostos amb optimisme després de les últimes converses efectuades amb els grups municipals. Vega ha explicat que la tinguda amb el principal grup de l’oposició, TeC, ha estat positiva. L’alcalde ha fet una crida a la corresponsabilitat.

Pel que fa a les ordenances, l’equip de govern les qualifica d’una pressió fiscal moderada i amb caràcter redistributiu. Aquí compta amb el suport d’ERC-MES i l’abstenció del PDeCAT, que les permetria aprovar. Per tal de donar més estabilitat a les orsdenances Vega ha proposat, de cara al proper mandat, un pacte fiscal de ciutat.