Alfredo Vega, nou alcalde de Terrassa en no prosperar l’alternativa de Xavi Matilla

Alfredo Vega és el nou alcalde de Terrassa. A dos quarts de vuit del vespre d’aquest dijous prometia el càrrec i rebia la vara i la medalla de mans de l’encara segon tinent d’alcalde, Noel Duque.

No han fructificat, doncs, les llargues negociacions del mateix dijous entre Terrassa en comú, Esquerra-Mes, el PDECAT i la CUP, i que fins tres quarts d’hora abans de l’inici del ple mantenien oberta la porta al canvi de govern.Vega ha estat escollit en segona volta i amb els 9 únics vots del seu partit, inclosos els dels cinc regidors socialistes dimissionaris. Xavi Matilla ha rebut 11 vots, també els d’Esquerra i la CUP, però el Reglament Orgànic Municipal estableix que si cap candidat obté la majoria absoluta en primer volta automàticament és alcalde el candidat de la llista més votada a les darreres eleccions municipals. Els tres regidors del PDECAT han votat el seu candidat, Miquel Sàmper, amb l’afegit “seguint el mandat de l’assemblea”. El PP i Ciutadans s’han abstingut.

Mestre de professió, Alfredo Vega va néixer fa 60 anys al poble de Motos, a Guadalajara. Va entrar d’independent com a regidor del PSC l’any 2007, de la mà de d’aleshores alcalde Pere Navarro. Es va estrenar com a regidor d’esports però al llarg d’aquesta anys ha anat ocupant diverses àrees i agafant més pes en els governs de Navarro i de Ballart.Ja com a alcalde, Alfredo Vega ha estès la mà al diàleg amb la resta de grups per enfortir la governança de la ciutat.

Els intents in extremis per formar un govern alternatiu han fet que aquest fos segurament el ple d’elecció d’un nou alcalde menys lluït i solemne que en anteriors ocasions.

La tensa situació ha eclipsat, i força, la presència dels exalcaldes Manuel Royes i Pere Navarro, i del president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez. S’ha trobat a faltar la presència de Jordi Ballart, alcalde fins fa només quinze dies.

Es preveu que aquest mateix divendres Alfredo Vefa reparteixi les àrees de govern entre ell mateix i els tres regidors socialistes que continuen: Marc Armengol, Amadeu Aguado i Javer García. Quan prenguin possessió els nous, a finals de novembre, l’alcalde reassignarà les regidories.