Bojos Per L'espai

‘Algorrritmes UPC’, ciència i tecnologia a ritme de pòdcast

Que molts dels productes que consumim van ser inventats per a les missions espacials, que els edificis també emmalalteixen com els éssers vius, que hi ha arquitectes especialitzats a curar-los i que hi ha materials que si es transformen adequadament poden combatre les infeccions. Aquests són alguns dels temes que es tracten a ‘Algorrritmes UPC‘, una sèrie de 20 pòdcasts creada per la UPC, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Barcelona Activa. La nova sèrie estarà disponible en obert a YouTube, iVoox i Spotify, on cada dimecres es podrà escoltar un nou capítol.

A través d’entrevistes a docents i personal investigador, ‘Algorrritmes UPC’ s’endinsa en la recerca que es desenvolupa a la Universitat en temes clau per a l’avenç científic i tecnològic, com ara la robòtica assistencial, els ordinadors quàntics, els bessons digitals, la intel·ligència artificial o les energies renovables. Tot plegat explicat de forma clara i entenedora per a públics no especialitzats.

L’objectiu és apropar a la ciutadania, en especial al públic jove, els darrers avenços científics i tecnològics de la mà d’investigadors i investigadores de la Universitat Politècnica de Catalunya – Barcelona Tech (UPC).

‘Bojos per l’espai’
En el primer capítol de la sèrie ‘Algorrritmes UPC’, Miquel Sureda, professor i investigador de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), i l’estudiant de doctorat Paula Betriu, des del Jet Propulsion Laboratory de la NASA, expliquen alguns dels avenços científics de la humanitat que han estat possibles gràcies a la recerca espacial. Una recerca que només l’any 2021 va suposar una inversió de 17.000 milions de dòlars al món.