Alguns ajuntaments reclamen un mapa de les inversions d’Endesa en la xarxa elèctrica

L’Ajuntament de Terrassa i d’altres municipis afectats pels talls de llum, es reunirà per segon cop amb la Generalitat per tornar a tractar les incidències en el subministrament elèctric que han patit en els darrers mesos. Junt amb Barcelona, Sabadell, Rubí, Montcada i Reixac i Gavà reclama a la Direcció General d’Energia de la Generalitat un mapa territorialitzat de les inversions d’Endesa a Catalunya. Una informació fins ara exclusiva del Govern de l’Estat, tal i com s’ha explicat en la Comissió de Territori d’aquest dilluns.

Els ajuntaments sospiten que les inversions de la companyia no estant prou ben repartides, tal i com va passar el 2019 que de 5.500 milions d’euros, només el 7 per cent van arribar a Catalunya. Els consistoris fan pinya per trobar una solució als nombrosos talls de llum que pateixen des del mes de setembre i que s’han agreujat durant la passada onada de fred.

L’Ajuntament de Terrassa ha muntat un dispositiu especial per atendre tots els casos i prepara una demanda col·lectiva per informar la Fiscalia dels injustificats talls de llum a la ciutat. A Terrassa unes 350 famílies s’han vist afectades pels talls en el subministrament elèctric, sobretot al barri de Les Arenes però també a La Maurina, Can Parellada i Ca n’Anglada. Sabadell, amb 800 famílies afectades, és el municipi de la comarca amb més incidències.