Alguns comerços, sobretot grans cadenes, comencen les rebaixes abans del dia 7

La tradició i la legislació catalana marquen l’endemà de Reis, el 7 de gener, com la data d’inici de les rebaixes. El govern del PP va recórrer la llei catalana de comerç i ara preval l’espanyola, que liberalitza la data d’inici de les rebaixes. En general, les grans cadenes de roba, s’emparen en la legalitat estatal i ja comencen el període de rebaixes el primer dia laborable de l’any.

A 3 de gener al centre de Terrassa ja hem vist de tot, però els negocis familiars solen preferir esperar al dia 7. Això sí, sovint fan alguna oferta en productes puntuals. El petit comerç no hi estan massa d’acord perquè grans i petits no competeixen en igualtat de condicions.

Els comerciants del centre estan satisfets amb la campanya de Nadal perquè el fred a tardat una mica a arribar. També confien que els primers dies de rebaixes seran forts.

Aquest diumenge, primer dia oficial de rebaixes, es permet l’obertura dels comerços. El petit comerç és partidari d’obrir algun diumenge com els de rebaixes o els previs al Nadal però es mostra contrari a la liberalització total d’horaris comercials.