Alliberades 25 dones obligades a prostituir-se a diverses poblacions de Barcelona

La Policia Nacional ha desarticulat una organització que obligava a prostituir-se 25 dones a diversos pisos ubicats a Sabadell, Ullastrell, Sant Andreu de la Barca i Barcelona.

La policia local de Sabadell ha col·laborat en la investigació. De fet, aquests agents municipals van començar el cas a principis del 2021 quan van comprovar que algunes de les dones que exercien la prostitució en un habitatge de la ciutat veïna podien ser víctimes de tràfic de persones.

Les dones havien d’estar disponibles les 24 hores del dia, sense poder dormir ni descansar i eren controlades a través de càmeres. A vegades, no cobraven el salari acordat com a forma de càstig o d’imposició de control. També eren obligades a vendre estupefaents (cocaïna, marighuana, viagra i popper) als clients per incrementar els beneficis de l’organització.

La investigació ha culminat amb l’alliberament de 25 dones i la detenció de 14 persones pels delictes de tràfic de persones per explotar-les sexualment, prostitució coactiva, tràfic d’estupefaents, tinença il·lícita d’armes i per pertànyer a una organització criminal. Els autors han passat a disposició judicial i per a dos d’ells s’ha decretat presó provisional.

Els agents han registrat 8 dels habitatges on les dones eren explotades sexualment i s’han intervingut drogues, armes de foc i 282.000 euros en metàl·lic.

L’operació ha anat a càrrec de la UCRIF (Unidad Contra Redes de Inmigración y Falsedad Documental) de la Brigada Provincial de Extranjería y Fronteras de Barcelona, UIP (Unidades de Intervención Policial), guies canins i la col·laboració de la Policia Local de Sabadell.