Àltima personalitza amb tecnologia 3D el moment de la incineració

La funerària Àltima s’avança a les empreses del seu sector i aplica una tecnologia immersiva en l’últim comiat a les incineracions. La combinació d’imatges i música personalitzen l’últim adéu al crematori i pot ajudar als familiars a passar una situació emocionalment complicada. A grans ciutats com Barcelona o Terrassa, més del 50 per cent dels enterraments acaben al crematori, per això l’alternativa per suavitzar el moment ja s’ha implantat al crematori que l’empresa té a Terrassa.

La combinació de música i imatges en un ambient immersiu facilita un entorn més acollidor i agradable per a les persones assistents. Segons Joan Ventura, director general de Cementiris Àltima, l’objectiu «és facilitar un entorn més acollidor i agradable per a les persones que opten per incinerar el cos». La introducció del fèretre abans de la cremació “és una fase que resulta bastant complicada per a les famílies que en molts casos no desitgen presenciar”.

“Alternatives amb personalització com aquesta poden ajudar a les persones a sentir-se més acompanyades i confortades fins al final”, conclou Ventura. Segons Àltima el 90 per cent dels seus usuaris ha valorat amb un 10, la nova iniciativa implantada a la ciutat. Aquesta tecnologia s’ha desenvolupat amb la tecnologia de realitat virtual immersiva, un sistema que aconsegueix recrear un entorn en 3D a partir de projeccions temàtiques com la natura, el cel o l’univers, combinades amb música.

Àltima és el grup català líder en la gestió de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i cementiris de les comarques de Barcelona. Amb més de 300 anys d’experiència al sector i un equip de 400 professionals, Àltima dóna cobertura a 190 poblacions catalanes a través de 33 tanatoris, 8 complexos crematoris i 19 cementiris.