Alumnes de primària de tres centres creen sis cooperatives escolars

La cultura emprenedora es cultiva a les escoles de Terrassa des de fa sis anys a través d’un projecte impulsat per la Diputació i que gestiona l’Ajuntament. ‘Cultura emprenedora a l’escola’ anima als escolars de primària a crear la seva pròpia cooperativa, escollint quin producte elaboraran i gestionant un capital de poc més de cent euros.

L’alcalde Alfredo Vega ha rebut una delegació de les escoles que hi participen aquest any: Cultura Pràctica, El Vallès i Serra de l’Obac. Els tres centres han creat sis cooperatives. Totes tenen un component social i solidari: han decidit cedir part dels seus guanys a finalitats benèfiques.

Tots els productes són elaborats a mà i, sempre que es pot, amb materials reciclats. Hi ha de tot, des de objectes cosits a mà fins a navalles suïsses fetes amb pals  de gelat.

A l’Ajuntament els presidents de les cooperatives han signat l’alta al registre. Un dia a la setmana els alumnes el dedicaran a elaborar els productes, que tindran l’oportunitat de vendre al mercadal.