El waterpolista Álvaro Granados, escollit millor esportista terrassenc del 2022

El waterpolista Álvaro Granados ha rebut el premi Lluís Francino i Riera al Millor Esportista de la Gala de l’Esport 2022. Aquest divendres s’ha celebrat al Teatre Principal la segona edició d’una cita esportiva que esdevé el nou format de la Nit de l’Esportista. Un acte en què es premien els millors esportistes, equips i esdeveniments esportius del 2022. El futbolista Dani Olmo es va endur l’any passat el guardó més preuat. A més de Granados, optaven a rebre el principal guardó la també waterpolista Paula Leitón, la nedadora Sarai Gascón, la jugadora d’hoquei herba Clara Ycart i el boxejador Martín Molina.

Granados es va proclamar aquest estiu campió del Món amb la selecció espanyola, després de derrotar en la final Itàlia, i va assolir el bronze en l’Europeu. L’atacant egarenc és des de fa anys un dels jugadors més importants del combinat nacional i amb l’Atlètic-Barceloneta no ha deixat de sumar títols en les seves vitrines, com la Lliga i la Copa del Rei la temporada passada. La gran actuació al 2022 ha fet que un dels equips més potents del continent i subcampió de la passada Eurolliga, el Novi Beograd serbi, l’hagi fitxat aquesta temporada.

230303 Gala Esport (03)

Álvaro Granados va rebre el Premi Lluís Francino i Riera de la mà de Jordi Ballart (Font imatge: Ajuntament Terrassa)

La resta de guardons atorgats han estat:

  • Millor entrenador: Oliver Ballabriga
  • Millor equip: Atlètic Terrassa Hockey Club
  • Millor esdeveniment: Campionat Mundial d’Hoquei sobre Herba Femení
  • Millor esportista màser: Rubén Viciana i Eva Moya
  • Millor esportista promesa: Aleix Bou
  • Premi a l’esport escolar: Escola Joaquima de Vedruna

A més d’aquests guardons, es van lliurar diferents mencions especials. Carles Sánchez, qui va ser director del servei d’esports de l’Ajuntament de Terrassa, va rebre un sentit homenatge en el Premi d’Honor. Al Periodisme Esportiu, a títol pòstum, va recaure en Fanny Sallés, guardó que va recollir la seva filla. La Menció a la Trajectòria Esportiva va ser per a l’atleta Jaume Leiva, a la Gesta Esportiva per a l’ultrafondista Oriol Antolí, a la Dedicació per a Nico Villar, a la Integració per a l’equip inclusiu de waterpolo del CN Terrassa i a la Solidaritat per al Projete Educa Box de boxa.