Álvaro Granados: “Som favorits a l’or olímpic”

La selecció espanyola masculina de waterpolo té una assignatura pendent amb l’or olímpic. Ho va aconseguir a Atlanta 96, però des de llavors ja no ha trepitjat cap podi més. A Tòquio va ser quarta.

La generació actual, amb els egarencs Álvaro Granados i Bernat Sanahuja, té tots els ingredients per trencar aquesta dinàmica tan negativa. Té la il·lusió dels més joves i la veterania d’aquells que s’acomiadaran a París.

Bernat Sanahuja té molts números d’estar en la llista definitiva i disputar els seus segons Jocs Olímpics

El combinat de David Martín és l’actual campió d’Europa i al Mundial de Doha va ser bronze. Un cop més surt en “la pole” entre els candidats a lluitar pel títol a París. Espanya té com a rivals en la fase de grups Austràlia, amb qui debutarà el 28 de juliol, l’actual campiona olímpica, Sèrbia, a més de França, Hongria i Japó.

Foto de família dels 21 preseleccionats per iniciar la recta final de preparació cap a la cita olímpica (Font imatge: RFEN)

Preparació

Després del CAR de Sant Cugat, la preparació continua als Estats Units. Allà s’entrenarà amb la selecció amfitriona, per tornar a Europa i jugar posteriorment un torneig a Itàlia amb aquesta selecció i també amb els combinats de Croàcia, vigent campiona del món, i Grècia.

Pepe Motos és un dels 21 preseleccionats, però si no hi ha cap contratemps té complicat anar a París

Serà llavors quan el seleccionador donarà la llista dels 13 escollits per a París en què, amb tota probabilitat, hi seran Granados i Sanahuja. Seran els segons Jocs per als dos terrassencs. Més complicat ho té Pepe Motos, preseleccionat entre els 21. El porter del CN Terrassa té molta competència amb Edu Lorrio i Unai Aguirre. Abans de marxar a la capital francesa, però, nou stage a Sant Cugat amb Hongria.