Amb gel hidroalcòholic i sense dutxes: la nova normalitat al futbol formatiu de Terrassa

Aquest cap de setmana ha estat el primer on als partits de futbol base hi han pogut accedir com a públic dos familiars de cada jugador. Fins ara l’accés estava limitat a només un, i és que enguany la temporada ha arrencat estrenant tota una sèrie de mesures sanitàries contra la Covid-19 també en el futbol formatiu. Els objectius són clars: evitar contagis i, si se’n produeixen, detectar ràpidament els contactes. Per això, cal registrar qui assisteix a cada partit i en alguns casos els assistents fins i tot han de mostrar a l’entrada una declaració de responsabilitat que han rebut prèviament per correu electrònic, just abans que els prenguin la temperatura. La majoria de familiars agraeixen aquestes mesures amb tal de poder veure els partits, especialment els dels equips visitants que al seu camp encara juguen a porta tancada.

Els jugadors també han de seguir uns protocols molt diferents de temporades anteriors: canviats de casa i sense poder passar pel vestidor, han de tenir molt en compte els accessos per entrar i sortir del camp, tant als entrenaments com als partits.

La implementació d’aquestes mesures afecta de manera diferent segons el club: només poden permetre’s acollir públic els qui tenen instal·lacions que garanteixin distàncies segures, com el Terrassa FC i el CD Can Parellada, mentre que d’altres com el Maurina Egara han de jugar a porta tancada. A més, els protocols impliquen despeses que per als clubs petits són més difícils de cobrir. Tots aquests protocols els elabora la Federació Catalana de Futbol i estan autoritzats per l’Ajuntament.