Amb les vacances augmenten els robatoris a domicilis

Els robatoris o assalts a domicilis durant el mes d’agost, en període de vacances, augmenten a Terrassa entre un 20 i un 30 per cent. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal, en un dispositiu coordinat, aconsellen tancar sempre les finestres, ajustar les persianes i evitar elements d’escalada que faciliten l’accés dels lladres a través de finestres i balcons.

Si s’és a casa es recomana no obrir la porta a desconeguts, demanar la identificació en cas dels treballadors de serveis, tancar sempre la porta en clau i no deixar-les en un amagatall com ara sota l’estora. En cas de les cases aïllades es recomana instal·lar temporitzadors de llum, alarmes i mesures de seguretat efectives i guardar la documentació i els objectes de valor en una caixa forta o en un lloc segur. Tampoc difondre a les xarxes socials si marxem de vacances.

La policia també recomana fer servir materials resistents per al blindatge de portes, en ancoratges, panys i pestells. Els cossos policials recorden que no cal corre cap risc personal i donar avís davant qualsevol sospita de delicte.