Amb l’estrena divendres del documental ‘Woman’ el Cinema Catalunya se suma als actes del 8M

El Cinema Catalunya se suma a la celebració del Dia Internacional de la Dona amb l’estrena, en quatre sessions, del documental Woman. Aquesta producció francesa està codirigida pel fotògraf i creador de la sèrie de reportatges La Terra vista des del cel. La cinta s’estrenarà a la sala municipal del carrer de Sant Pere aquest divendres, 5 de març, a les 19.30h. També es podrà veure dissabte, diumenge i dijous, amb una sessió diària a la mateixa hora. Les entrades són numerades i es poden adquirir tant a taquilla com també per Internet, a través de  cinemacatalunya.cat, a partir d’aquest dimecres.

Woman és un documental codirigit per la periodista ucraïnesa Anastasia Mikova i el fotògraf francès Yann Arthus-Bertrand, creador de la prestigiosa sèrie de reportatges audiovisuals La Terra vista des del cel. En aquest cas, la pel·lícula ens transporta per tots els racons del planeta i ens ofereix un retrat íntim de milers de dones amb diferents models de vida. Totes elles pateixen desigualtats i s’enfronten a dificultats diàries, condicionades per la seva cultura, la seva fe o el seu entorn familiar. Tot plegat, un fidel reflex de la societat actual, però també una crida a l’empoderament del gènere femení, a través de la seva capacitat i força interior per canviar el món.

Woman és un missatge d’amor i d’esperança per a totes les dones. Un intent de comprendre la vida a través dels seus ulls i, també, una evidència de la feina que encara queda per fer. La regidora de la Societat Municipal de Comunicació, Rosa Boladeras, destaca que «el cinema és un llenguatge universal que ens ajuda a sensibilitzar la societat per trencar rols i estereotips sexistes. El Cinema Catalunya sempre ha mostrat el compromís per visibilitzar les dones en tots els àmbits i contribuir a aquesta causa que ens incumbeix a tots col·lectivament.»

Woman es podrà veure al Cinema Catalunya en versió original, subtitulada en castellà. La pel·lícula, que va ser presentada a la secció oficial del Festival de Venècia, té una durada de 105 minuts. La sala del carrer Sant Pere compleix amb totes les mesures de protecció de la Covid-19, per això l’aforament és limitat per guardar la distància entre localitats i entre grups de la mateixa unitat de convivència. Es recomana assistir a les sessions amb antelació per tal d’evitar cues i aglomeracions a l’entrada, així com comprar les entrades de manera anticipada ja sigui a la taquilla o a la web.