Amb «Una poma per la vida», la FEM sensibilitza sobre l’esclerosi múltiple

El Josep Oriol fa més de 35 anys que té esclerosi múltiple. Ell és un dels més de 9,000 persones a tot Catalunya i 55,000 a tot l’Estat que pateix aquesta malaltia. És una malaltia neurològica crònica del sistema nerviós central que afecta el cervell i la medul·la espinal, però que no es presenta d’igual manera a totes les persones.

Per sensibilitzar la societat sobre l’esclerosi múltiple, aquest dissabte s’ha celebrat la catorzena edició de la iniciativa solidària «Una poma per la vida», impulsada per la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) en col·laboració amb Bonpreu i Esclat.

Més de 400 voluntaris de tot Catalunya han animat a comprar les pomes solidàries i de proximitat a un preu d’un euro i mig. Tots els diners recaptats aniran destinats íntegrament a la Fundació. Com cada any, les pomes solidàries també es poden comprar virtualment al portal web unapomaperlavida.cat fins a finals d’aquest mes d’octubre.

L’Esclerosi Múltiple no és hereditària, ni contagiosa, ni tampoc mortal, però malauradament encara no té cura i fins a dia d’avui és la segona causa de discapacitat neurològica en adults joves, una xifra que per part de la fundació pretenen aturar, així com millorar el benestar físic, psíquic i i social de les persones que hi conviuen.