Amics de les Arts col·labora en un cicle de converses sobre la postveritat

Els Amics acolliran una de les xerrades del cicle, en concret, la conversa 3 sobre ‘Postveritat i desafecció (o sense comprimís no hi ha veritat)’ que anirà a càrrec de Francesc Núñez Mosteo, professor dels Estudis d’Arts i Humanitats de la UOC. Serà dimecres 26 de gener a les 19h. L’aforament és limitat i cal inscriure’s a literatura.aajm@gmail.com. L’acte també es podrà seguir a meet.google.com/psa-crdx-nxq.

L’organització del cicle explica que els éssers humans necessitem certeses, seguretats, i que aquesta condició afavoreix la postveritat. També afirmen que en un món on cada cop som més individus desvinculats i sense gaires (o cap) referents transcendentals (o incondicionals), requerim creences i narracions sobre el món i sobre les pròpies vides que produeixin satisfacció i emocions positives i també defugir de les preocupacions i inseguretats. Per això, conclou que la postveritat té el poder d’oferir-nos una perspectiva del món que resulta reconfortant.

En aquesta conversa, es vol reflexionar sobre com la desafecció és el context que permet la postveritat. Sense compromís, és a dir sense que calgui «posar-hi el cos» no és possible parlar amb veritat.