Amnistia Internacional commemora el dia mundial dels refugiats a Terrassa

Aquest dimarts,  20 de juny, és el dia mundial dels refugiats. Amnistia Internacional organitza al llarg de tot el mes de juny diverses activitats a tot el territori català i espanyol per mostrar el suport cap a les persones refugiades i migrants.

Un d’aquest actes s’ha fet aquest dissabte al migdia al Parc dels Catalans, davant l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de la Rambla.

Membres de la delegació terrassenca d’aquesta ONG han demanat signatures a favor d’Ali Özdenir, un noi sirià que el 2014, quan tenia 14 anys, va rebre un tret a la frontera amb Turquia que el va deixar cec. Ell i la seva família fugien de la guerra.  S’enviaran postals en suport del noi i exigint a les autoritats turques justícia.

Amnisita Internacional també ha organitzat una foto multitudinària amb els lemes (sense odi ni por) i #RefugeesWelcome. Aquests imatges s’enviaran als congressistes dels EUA  per demanar que frenin les polítiques contràries als drets humans impulsades per l’administració de Donald Trump.

Els activistes volen recordar que les persones que fugen d’un conflicte, de la violència o de la persecució no són una amenaça: són persones que necessiten protecció i hi tenen dret.