Ampli ventall esportiu a la Festa Major de Terrassa 2017

De les més de 300 propostes per Festa Major, els esports tindran un pes important les jornades de dissabte, diumenge i dilluns. Un cop més les més multitudinàries seran la Pedalada i la Cursa Atlètica.

Es preveu que la 30a Pedalada pugui reunir una xifra similar a la de l’any passat, que va ser de 1.800 inscrits. El recorregut de 10 quilòmetres no canvia, amb sortida aquest dissabte a les 10 del matí des de la Plaça de Ricard Camí i arribada al Parc de Vallparadís. Els aficionats al running agafaran el relleu al vespre i prendran els carrers de la ciutat amb la 38a Cursa Atlètica. Segons dades facilitades per l’organització, hi participaran 1.200 corredors entre la cursa d’adults de 8 quilòmetres i la infantil. Una xifra, però, que acabarà augmentant pels inscrits fora de competició i que adquireixen el seu dorsal entre divendres i dissabte.

Entre d’altres competicions, la jornada de dissabte portarà les finals de la 6a Yellow Cup de Tennis que organitza l’Atlètic. Serà durant tot el matí. A la tarda, l’esgrima serà el centre d’atenció a la Plaça Salvador Espriu, amb el Màster d’Esgrima de Catalunya femení, organitzat pel Club d’Esgrima Ciutat de Terrassa. La bicicleta serà la gran protagonista diumenge. A les 8 del matí es donarà el tret de sortida de la 4a edició de la Volta a La Mola, una competició de 92 quilòmetres en BTT pel Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Dins del circuit urbà, se celebra la 20a edició del Campionat de Terrassa i 15è Memorial Manuel Calmaestra, organitzat pel Terrassa Ciclisme Club.

No podia faltar a la cita de Festa Major la tradicional Confrontació Esportiva de dilluns al matí a l’Àrea Olímpica, entre els mitjans de comunicació i la corporació municipal. Els convocats podran escollir entre el futbol i, com a novetat, el pàdel, modalitat que substitueix el partit de bàsquet.