Amunt i Crits celebra el 70è aniversari amb un concert de sardanes cantades

Aquest any, l’Agrupació Folclòrica Amunt i Crits, dedicada al món de la cultura popular però sobretot a la promoció de les sardanes, celebra el seu 70è aniversari. El primer dels actes commemoratius s’ha fet aquest dissabte a l’Auditori Municipal amb l’espectacle “Ressons d’Amunt i Crits. Sardanes per sentir, ballar i cantar”. Una actuació que s’ha organitzat conjuntament amb les entitats els Amics de l’Òpera i Sarsuela de Terrassa i la Cobla Juvenívola de Sabadell.

Amb aquesta actuació s’ha volgut fer un homenatge a les sardanes cantades i a les persones que durant molt de temps s’han dedicat a cantar-les, com és el cas de la Cobla. En el concert es van poder escoltar tot tipus de sardanes cantades, des de les sardanes més tradicionals a d’altres d’inèdites. També es van interpretar dues sardanes molt especials, l’una dedicada a Amunt i Crits i l’altre a Terrassa, en concret a les Esglésies de Sant Pere.

El concert que va comptar amb una entrada notable, va estar sota les ordres del director, Joan Manau. Desde el 1948 que Amunt i Crits no ha parat de créixer. Si al 1950 es va fundar l’Esbart, al 53 naixia la colla sardanista infantil i el 57 els Cors Juvenils o la Coral el 1977, entre d’altres fites històriques per l’entitat sardanista.