Anar a Manresa per la C-16 i tornar el mateix dia serà gratuït entre setmana a la tardor

El govern ja treballa per aplicar a la tardor la gratuïtat dels peatges de la C-16 a Manresa i Sant Vicenç de Castellet que va anunciar al març i que s’aplicarà en determinada casuística. L’empresa concessionària, Autema, aplicarà una bonificació del cent per cent del cost de la barrera sempre que es faci un trajecte d’anada i un de tornada en menys de 24 hores i que tots dos es facin entre dilluns i divendres no festius. Si l’anada o la tornada es fa en dissabte o festiu no s’aplicarà tota el descompte sencer.

La gratuïtat serà universal per a turismes i motos independentment del lloc de residència. Caldrà registrar prèviament la matrícula, un pas senzill que es podrà fer per Internet i sense cost, a les plataformes de pagament dinàmic Via-T o Satelise.

El Departament de Territori va anunciar aquesta bonificació total del peatge de Manresa i Sant Vicenç perquè considera que els desplaçaments de mobilitat obligada en aquesta zona no tenen prou cobertura en transport públic.

Actualment de dilluns a divendres no festius ja s’aplica un descompte del 40 per cent als vehicles que paguen el peatge amb Teletac. Amb aquest descompte la barrera de Manresa costa pels turismes 5,54 euros davant els 9,31 sense bonificació (caps de setmana o pagament sense Via-T). El de Sant Vicenç, 2,78 si és bonificat i 4,68 si no ho està. En tots els casos el cost del peatge per a motos és la meitat que el dels turismes.

La gratuïtat de la C-16 per recurrència obligada no s’aplicarà al peatge de Les Fonts. Si que mantindrà la bonificació de 45 per cent pels trajectes amb Teletac que es facin en dies laborables.