Aniol Galí, nou cap de colla dels Geganters de Terrassa

Aniol Galí i Closa és el nou cap de colla dels Geganters de Terrassa en substitució de Xavi Suàrez. Galí forma part de la nova junta de l’entitat, escollida diumenge en una assemblea extraordinària celebrada al Condicionament. S’hi va presentar una única candidatura, encapçalada per Jesús Moreno ‘Susi’, que ja és president des del 2019.

Galí és un històric dels Geganters i també forma part d’altres grups de cultura popular com la Pàjara, els Bastoners, el Bitxo, els Minyons o el Ball de Serrallonga, entre molts d’altres. Ha estat president de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa i serà el pregoner de la Festa Major d’enguany.

A banda de Moreno (president) i Galí (cap de colla) la resta de la nova junta està formada per Sergi Caravaca de secretari, Ivan Gil de tresorer i, com a vocals, Carme Comasòlivas, Mónica Torrecilla, Uri Farré, David Moreno i Joan Valcárcel.

El principal repte de la nova junta, que té un mandat de tres anys per endavant, serà preparar dos aniversaris rodons l’any vinent. D’una banda els 175 anys dels Gegants Vells Robesa i Pepona, construïts el 1850. De l’altra, els 75 anys dels Gegants Nous Ramonet i Estefania, estrenats el 2 de juliol de 1950.