Anna Martínez, alumna de l’ESEIAAT de Terrassa, col·labora en l’estudi de la gravetat en naus espacials

L’estudiant de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrials, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (l’ESEIAAT) Anna Martínez participa d’un projecte internacional per generar gravetat artificial a les naus espacials. Actualment està acabant el Treball de Fi de Grau, dirigit per Miquel Sureda, i s’emmarca en un projecte internacional de l’Institute of Artificial Gravitity i que investiga la tecnologia adequada per mantenir les condicions de gravetat dels astronautes dins les naus espacials.

L’absència de gravetat ocasiona problemes de salut als astronautes com ara patologies cardiovasculars, digestives, immunològiques o de distorsió facial, entre d’altres. En missions de llarga durada com seria a Mart és important que puguin treballar i viatjar en situacions de gravetat simulada. Per això diferents institucions científiques i tecnològiques de tot el món treballen per aconseguir les condicions de la gravetat terrestre dins les naus espacials.

Anna Martínez, que cursa un grau en Enginyeria en Vehicles Aeroespacials, col·labora amb l’Institute of Artificial Gravitity (IAG), amb seu a Nova York. L’estudiant terrassenca estudia a través de simulacions matemàtiques amb metodologies de mecànica de fluïds, i junt amb un equip de professionals de diferents disciplines, la influència de la manca de gravetat en les persones. Anna Martínez té 22 anys i és de Vilassar de Mar. En l’actualitat viu a Sant Fost de Campsentelles i l’any que ve es graduarà a Terrassa en Enginyeria en Vehicle Aerospacial per la UPC.

Ella mateixa ens parla del projecte en un vídeo que ha compartit l’ESEIAAT: