Anna Santamaria, Rosa Parks i Margot Moles donen nom a tres espais de la via pública

Anna Santamaria, Rosa Parks i Margot Moles s’incorporen al nomenclàtor donant nom a tres espais de la ciutat a proposta de la Comissió del Nomenclàtor.

Anna Santamaria al Centre

La plaça del carrer del Nord, fins ara sense nom, davant de l’escola Airina i amb accés també des de Sant Leopold, durà el nom de la promotora cultural i professora de català Anna Santamaria i Tusell. Alumna de Pompeu Fabra, va contribuir al redreçament de la llengua i la cultura catalanes en una època on el seu ús social estava prohibit. Anna Santamaria va rebre la Medalla d’Honor de la Ciutat al 2001, el Terrassenc de l’Any al 2009 i la Creu de Sant Jordi al 2013, un mes abans de morir.

A la plaça s’hi fan estan fent obres de reparació i nova impermeabilització per posar remei a les filtracions que deterioren l’estructura de l’aparcament de sota. També es canvia el paviment, amb un nou disseny. Les obres, que van a càrrec dels propietaris de l’aparcament i de l’Ajuntament, s’estan allargant més del previst i acabaran en un mes com a màxim, segons fons municipals.

 

Plaça Anna Santamaria

Plaça d’Anna Santamaria i Tusell, entre els carrers del Nord i de Sant Leopold

Rosa Parks a Ca n’Anglada

D’altra banda, l’espai que va deixar lliure l’enderroc dels tres primers blocs de l’esponjament de Ca n’Anglada durà el nom de Rosa Parks, l’activista afroamericana que, el 1955, es va negar a cedir el seient de l’autobús a un passatger blanc.

És la plaça interior que queda a l’illa delimitada pels carrers Sant Cosme, Sant Damià, Jacint Elies i el passeig 22 de juliol. Aquest espai ha estat fins ara conegut popularment com la plaça del Pagès fent referència al constructor dels habitatges.

Plaça Rosa Parks

Plaça de Rosa Parks, en un dels espais alliberats per l’esponjament de Ca n’Anglada

Margot Moles a la Zona Esportiva

Finalment es posa nom a l’espai enjardinat que hi ha per sota de l’Estadi Olímpic, fins l’avinguda Abat Marcet. Seran els jardins Margot Moles Piña, en record a aquesta esportista terrassenca multidisciplinar, que l’any 1936 va ser la primera espanyola en participar en uns jocs olímpics d’hivern, concretament en la disciplina d’esquí. Va destacar també en natació, atletisme i hoquei herba. Moles va viure la major part de la seva vida a Madrid, on va morir al 1987.

Margot Molas

Jardins Margot Moles, just per sota de l’Estadi Olímpic