Antoni Abad: “Som Foment. La desunió no aporta res. Ens convé la unitat”

Cecot insisteix en la bona voluntat i en la unitat davant de l’expedient que li ha obert Foment del Treball per a la seva expulsió. El seu president defensa que junts es prenen millors decisions i que la seva marxa no beneficiaria ningú. Per a Antoni Abad, el que cal ara és prioritzar el creixement econòmic i lluitar per la competència empresarial i de país, evitant la desafecció i sense distraccions.

Així s’ha expressat el màxim responsable de la patronal terrassenca en la tradicional trobada amb el mitjans de principis d’any, on ha manifestat la seva sorpresa davant l’expedient de Foment perquè considera que el 2017 no ha estat un any de conflicte ni de tensions en el marc de la institució. Assegura que encara no han rebut el document i que, per tant, no poden rebatre les acusacions, amb rigor i veracitat, abans de saber quines són. Antoni Abad demana diàleg per negociar i arribar a acords. Una premissa que aplica a la situació de Foment però que també reclama per al món empresarial i polític del país per emprendre les reformes necessàries.

El president de Cecot ha fet un balanç positiu del 2017 i ha destacat el creixement econòmic, de l’ocupació, de les inversions i de les exportacions, amb especial protagonisme de la fortalesa de la indústria. També s’ha referit a l‘impacte que han tingut en l’economia els atemptats de l’agost i l’1 d’octubre i ha criticat el relat dels que s’han acarnissat en la negativitat dels fets enlloc d’aportar tranquil·litat per poder reconstruir.

Pel que fa al 2018, Abad augura que continuarà el creixement i recorda que la gran assignatura pendent és la formació perquè tornen a faltar especialistes. En l’any que comença, aposta per la internacionalització i la transferència de coneixement. A més, demana que la innovació formi part de la gestió ordinària de les companyies. A l’administració li reclama més suport i acabar amb el cost polític de la tarifa energètica.