Antoni Madueño reviu la lírica medieval en una nova cita amb el cicle Sons del Temps

Antoni Madueño ha estat el protagonista aquest dijous al vespre d’una nova proposta cultural dins el 13è cicle Sons del Temps. Música i Patrimoni, que proposa l’Ajuntament entre juliol i setembre. I és que la Seu d’Ègara ha estat l’escenari escollit per a una nova cita musical en un espai emblemàtic de la ciutat.

El músic Madueño ha pujat a l’escenari de l’església amb el concert “El Cor és un castell: desfermant fragments del laberint poètic dels trobadors”. Encarregat del cant, la cítola, la simfonia, la viola de roda i l’harmònium, Antoni Madueño ha ofert al públic present un viatge al sentiment en la lírica dels trobadors. Depassant l’aproximació erudita a l’obra dels primers poetes europeus en llengua vernacle, el músic ens aproxima a la lírica dels trobadors més enllà del fet literari per endinsar-nos en el món dels sentiments. A ells ha estat atribuïda la invenció de l’amor romàntic, palès en els seus versos versos i biografies. Les històries de Jaufre Rudel, príncep de Blaia, paradigma de l’amor de lluny, que travessà el Mediterrani per trobar l’amor de la comtessa de Trípoli; la llegenda del cor menjat; Peire Vidal disfressat de llop i caçat per amor a la seva dama; o Bernat de Ventadorn nu en ple hivern, travessant a cavall el pont de fusta en un acte de follia… tots ells han compartit protagonisme amb la veu de Madueño.

La següent cita amb el cicle Sons del Temps serà amb la Qvinta Essençia i l’espectacle “Marenzio, madrigals”. Èlia Casanova (soprano), Hugo Bolívar (alto), Albert Riera (tenor) i Pablo Acosta (baix) reviuran l’obra de Luca Marenzio, considerat un dels polifonistes italians més destacats del Renaixement. Serà el proper dijous 27 d’agost, a 2/4 de 8 del vespre, a l’Església de Santa Maria. L’accés serà gratuït.