Antoni Verdaguer estrena al Cinema Catalunya el documental ‘Terrassa és jazz’

El cineasta Antoni Verdaguer presenta al Cinema Catalunya el capítol número deu de la seva sèrie dedicada a personatges il·lustres «Terrassencs Terrassenques». En aquesta ocasió, el director de cinema terrassenc porta per primera vegada al món audiovisual la història del jazz a la ciutat amb el documental «Terrassa és jazz». Aquest és el primer reportatge de la sèrie dedicat a un col·lectiu.

El film repassa la història del jazz a la ciutat des dels seus inicis l’any 1935, la represa el 1954 i fins a la creació de l’antiga Jazz Cava del carrer Sant Quirze, el 1971. Després vindrien el Festival de Jazz el 1982, la Nova jazz Cava del 1994 i la realitat actual del 2023. A banda de l’abundant material sonor i visual recuperat, en el documental hi participen les ànimes del jazz terrassenc com són el trompetista Josep Maria Farràs, el bateria Adrià Font o Lluís Rambla, entre d’altres músics i persones vinculades al jazz com Valentí Grau, Carles Escudé, Ignasi Utset o l’actual coordinadora del Festival, Susanna Carmona.

Com en les millors estrenes, la sessió d’aquest dimarts al Cinema Catalunya ha estat molt concorreguda per un públic que ha omplert la sala. Tot, per veure un document històric que explica, en aquest 42è Festival de Jazz de Terrassa, com va néixer un moviment al voltant de la música que ha esdevingut un dels trets identitaris de la ciutat.