Antoni Verdaguer serà l’assessor de l’equip de govern en matèria audiovisual

Antoni Verdaguer serà l’assessor de l’equip de govern en matèria audiovisual. El cineasta terrassenc ha estat nomenat com a personal eventual de confiança i és el tercer amb aquest rang a l’ajuntament. Verdaguer treballarà per acostar a la ciutadania les accions del sector que es fan a Terrassa.

La decisió municipal respon a l’objectiu d’impulsar un projecte que inclogui la creació de documents de difusió del patrimoni, la recerca de nous formats per la recuperació documental històrica i social, així com d’obres de cineastes terrassencs. El resultat ha de ser la creació d’un fons fílmic d’àmbit local i artístic.

El govern explica que aquests treballs han de permetre que la potencialitat audiovisual de Terrassa tingui un retorn i un benefici per al territori. Tot plegat s’emmarca en les iniciatives promogudes per la Taula de l’Audiovisual de Terrassa, constituïda al març. En aquest sentit, es pretén avançar en la implementació de l’eix estratègic de l’audiovisual i potenciar la visibilitat de Terrassa com a ciutat per a aquesta indústria.

Nascut el 1954, Antoni Verdaguer té una dilatada trajectòria en el món del cinema. Es va iniciar a la Societat Coral Terrassenca i va ser el fundador del Cineclub Amics de les Arts de Terrassa i Joventuts Musicals. Entre els seus treballs com a director destaquen La teranyina i Havanera 1820, així com els documentals Raval, Raval… i Jordi Dauder, la revolució pendent, Premi Gaudí al 2013. A banda de dirigir nombrosos curts, documentals, espots publicitaris, programes televisius i llargmetratges, Verdaguer ha escrit també diversos treballs.