Any atípic també per al Parc Natural, amb camins buits durant la primavera i molts visitants a l’estiu

Els boscos del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac estan vivint, també, un any totalment atípic. Si bé durant l’època primaveral de març i abril els camins del parc estaven completament buits degut al període de confinament, ara, en els mesos d’estiu, l’afluència de visitants ha augmentat de forma considerable. Es tracta doncs, d’una dinàmica totalment oposada respecte als anys anteriors.

Des de l’Oficina del Parc recorden que aquest entorn natural segueix sent un important pol d’atracció dins d’una àrea geogràfica que conté una alta densitat de població. A part del senderisme, la calor post-confinament va portar molta gent a refrescar-se en zones de bany natural, com gorgs o rieres. Davant les dificultats per controlar l’aforament i el compliment de mesures com la distància social o l’ús de mascaretes, es va acabar prenent la decisió de prohibir les activitats aquàtiques. Precisament pel fet d’haver passat un estiu calorós però també una primavera molt plujosa, des del Parc valoren que no s’hagi produït cap incendi forestal.

Finalment, els responsables del Parc conviden a gaudir de la natura sempre que es faci amb la màxima responsabilitat. Es calcula que durant l’any unes 300.000 persones visiten el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.